RSCIT Exam Paper 21 February 2021 With Answer Key

RSCIT Exam Paper 21 February 2021 With Answer Key

RSCIT 21 February 2021 Exam Paper Answer Key RSCIT Question Paper 21 February 2021 RSCIT 21 Feb 2021 Solved Question Paper – VMOU and RKCL conduct Rajasthan State Certificate In Information Technology exam every year. For which thousands of students prepare and take this exam, then the official answer of the student who has given this test today is still some time to come, but the correct answer to all the questions asked in this exam will be given to you in this post today. If you answer the questions and answers given below, you can find out how many of your answers are correct.

Exam Paper RS-CIT (RKCL)
Exam Author Vardhman Mahaveer Open University, Kota
Exam Date 21 February 2021
Total Question 35
Total marks 70

RSCIT Question Paper 21 February 2021

Questions asked in RSCIT’s 21 February 2021 exam

1. Which of the following services cannot be availed using e-Mitra web portal?
(A) Pay electricity bills
(B) Paying water bill
(C) Applying for a bonafide / domicile certificate
(D), sharing files between mobiles

answer. : – D

2. ………… can be used to transfer files between two or more mobile devices.
(A) Bluetooth
(B) Google Maps
(C) Rajasthan Contact
(D) Google Glass

answer. : – A

3. Combination keys are:
(A) Enter, delete, backspace
(B) Alt, control, shift
(C) Spacebar, Enter, Windows key
(D) F1, F10, F12

answer. : – B

4. Is the use of zoom slider in MS-Word 2010?
(A) To increase or decrease the viewing area
(B) to make the selected text bold
(C) To delete the selected text
(D) To insert new text in a paragraph

answer. : – A

5. What is the use of freeze pan command in MS-Excel 2010?
(A) To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another field
(B) To keep row and column headings constant so that they do not scroll while scrolling the worksheet
(C) Formula
(D) To make a chart

answer. : – B

6. Suppose cells B1, B2 and B3 in MS-Excel have some numerical values. What is the correct formula for finding the minimum values ​​present in these cells?
(A) = MIN (B1, MIN (B2, B3))
(B) = MIN (B1, MAX (B2, B3))
(C) = MAX (BI, MIN (B2, B3))
(D) = MAX (BI, MAX (B2, B3))

answer. : – A

7. ………. The screen lock option unlocks Android devices using a distinctive swipe pattern with a series of nine dots.
(A) Swipe
(B) pattern
(C) PIN
(D) Password

answer. : – B

8. What is the purpose of SSO (Single Sign-On)
(A) Reducing the cost of help desk
(B) Enhancing Customer Satisfaction
(C) Enhancing productivity
(D) All these

answer. : – D

9. …… cannot be inserted in the MS-Powerpoint 2010 slide.
(A) Mathematical equation
(B) video file
(C) audio file
(D) modem

answer. : – D

10. ……. I usually ask users to click on a link and enter their personal data by email.
(A) DOS attack
(B) Fishing attack
(C) Firewall
(D) SSL

answer. : – B

11. In which areas have the laws been formulated in the Indian IT Act, 2000?
(A) Income tax
(B) Industrial Technology
(C) Information Technology
(D) Insider Trading

answer. : – C

12. ………. Not an example of application software?
(A) VLC media player
(B) Google Chrome
(C) MS-Word 2010
(D) flash memory

answer. : – D

16. … Uses encryption techniques to provide evidence of original and uncomplicated documentation.
(A) Digital signature
(B) Firewall
(C) Malware
(D) Trojan horse

answer. : – A

17. In MS-Word 2010 ………. Selects a location or text that you identify for name and future reference.
(A) Bookmark
(B) Clip art
(C) format painter
(D) Undo

answer. : – A

18. Which of the following is covered under Income Tax Services?
(A) PAN card application and updation
(B) Ticket Booking Services
(C) Ticket Canceling Services
(D) Online refill booking

answer. : – A

22. What is the full form of UPI?
(A) Unified Payments Interface
(B) unidentified payment information
(C) Uniform Payment Information
(D) Union Process Interface

answer. : – A

23. Select the incorrect statement from the following:
(A) You can save a document in PDF in Microsoft Word 2010.
(B) Ctrl + P shortcut key is used to print a file in MS-Word 2010.
(C) Gmail is used to send and receive email.
(D) POS terminal is an example of a web browser.

answer. : – D

27. What is the use of Restore Point in Windows 10?
(A) To get a hard copy of the document
(B) To recover the computer in the event of computer malfunction
(C) To store documents and files in hard-drive
(D) For resale of old products

answer. : – B

28. How can you classify computer systems according to speed, storage and performance? Choose the correct option from the following:
(A) Impact and non-impact
(B) Mouse, touch-pad and trackwall
(C) Gmail, Yahoo-Mail
(D) Super, Mainframe, Mini, Micro

answer. : – D

29. Match the following:
1. Android 1. Browser
2. Chrome II. Mowile OS
3. Facebook II. Social networking website
Choose the correct match from the following:
(A) 1-1, 2-II, 3-III
(B) 1-III, 2-1, 3-II
(C) 1-II, 2-I. 3-III
(D) 1-III, 2-II. 3-I

answer. : – C

30. In MS Excel 2010 chart ……… .. ’is the actual value of the point.
(A) Legend
(B) Chart Title
(C) Gridlines
(D) data level

answer. : – D

31. ……… .. enables you to choose how far to move the paragraph from the left / right margin in a document.
(A) indent
(B) Mail merge
(C) bold
(D) Hyperlink

answer. : – A

32. ……… .. and ……… .. are examples of superscript and subscript respectively.
(A) XA, XB
(B) XA, XB
(C) XA, XB
(D) XA, XB

answer. : – B

33. Statement 1: Secondary memory is a Bolentile memory.
Statement 2: ROM a non-volatile memory
Choose the appropriate option from the following:
(A) Statement 1 is correct and statement 2 is wrong
(B) Statement 1 is false and statement 2 is correct
(C) Both statement 1 and statement 2 are wrong
(D) Both statement 1 and statement 2 are correct

answer. : – B

34. …… .. Windows 10 is present at the bottom of the user interface and usually has a Start menu.
(A) Taskbar
(B) icon
(C) Microsoft
(D) Firewall

answer. : – A

35. Modem, ………. Is an abbreviation for.
(A) Model-demoulded
(B) Motion-device
(C) Mission decommissioning
(D) Modulator-Demodulator

answer. : – D

Download RSCIT 31 January Question Paper 2021 Pdf

In this post you will get Rscit Exam 21 February 2021 Answer Key Rscit 21 February 2021 Paper Answer Key Rscit Answer Key 21 February 2021 Pdf Vmou Rscit Answer Key 21 February 2021 RSCIT Answer Key 21 February 2021 PDF, RS-CIT Exam Answer Key 21 February 2021 Paper ABCD Booklet Series RSCIT Exam Answer Key 21 February 2021 VMOU RKCL Exam 21/02/2021 Paper Solution RSCIT Answer Key 21 February 2021 RSCIT 21 February 2021 Question Paper, RSCIT Exam Important Question 21 February 2021 RSCIT Answer Key 21 February 2021 About Question Paper In addition to this, if you have any question or suggestion, then comment below and ask.